2016/02/19

Герої Небесної Сотні


Герої не вмирають!

А сотню вже зустріли небеса..
Летіли легко, хоч Майдан ридав…
І з кров´ю перемішана сльоза….
А батько сина ще не відпускав..

  День Героїв Небесної Сотні — пам'ятний день, що відзначається в Україні 20 лютого на вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні.
   "Герої не вмирають" - перше, про що думає кожен, згадуючи Героїв Небесної Сотні. Описати, а тим більше відчути глибину трагедії і болю, які впали невимовним тягарем на Україну, нині не під силу нікому. Гіркі події сьогодення не могли залишити байдужими і учнів 9-А класу,якими було проведено Реквієм «Герої не вмирають!», присвячений «Небесній сотні»,справжнім патріотам , які поклали душу й тіло за нашу свободу, за честь, за волю, за Батьківщину в лютому 2014 року в Києві,подіям, які сколихнули світ, які змінили хід історії. На захід були запрошені вчителі школи- Правник М.Ф. та Остапов В.В,які брали участь в АТО.  

Ми не маємо права забути ту страшну зиму 2013-2014, яка назавжди змінила Україну і народила нову націю. Не маємо права забути, як “Беркут” бив і розганяв мирних людей, які співали гімн. Не маємо права забути дзвонів Михайлівського собору та інших церков по всій Україні, які попереджали про небезпеку і кликали народ на Майдан. Не маємо права забути Сергія Нігояна, Михайла Жизневського, Юрія Вербицького та інших героїв. Не маємо права забути, як горів Будинок профспілок… Не маємо права забути ті страшні дні 20-22 лютого, коли стріляли по беззбройних людях, коли по-звірячому добивали поранених. Коли стріляли по медиках, які надавали допомогу, по журналістах і фотографах, які інформували світ про події в Україні.

 Пролита кров наших славних земляків, та тисяч  хоробрих захисників держави з інших куточків Світу, вимагає від кожного з нас нарешті змінити свою країну. Зробити її, нарешті, такою, як про це мріяли наші предки, мріємо ми, і мріяли Герої сучасної України. Змінитись маємо і ми. Кожен із нас.

Лише тоді кров Героїв буде не даремною. Вони знали, за що йшли на смерть. Тепер це зрозуміти маємо і ми.
Низький уклін матерям і батькам, що виховали таких синів і дочок! Хай палають свічки пам’яті загиблих героїв «Небесної Сотні» у наших серцях..
А ще ми маємо піклуватися про тих, хто залишився без найдорожчих людей. Без своїх дітей та батьків, сестер та братів, чоловіків і дружин, рідних і друзів… І щоразу, при кожній нагоді, не залишати їх з горем наодинці. Це найменше, що ми можемо зробити для них.

Світлою молитвою за Україну та патріотичними закликами завершився реквієм, присвячений пам’яті героїв Небесної сотні: “Герої не вмирають! Слава Україні! Слава Нації! Україна – понад усе!”

Героям слава!

Вічна пам’ять героям!

 Вічна пам’ять загиблим…

Учасники АТО- Правник М.Ф., Остапов В.В. та учні 9-А класу поклали квіти до пам'ятного знаку Героям Небесної Сотні.

Фотографії  заходу

Немає коментарів:

Дописати коментар